Nebezpečný výmol na ulici Na Příčnici

19.04.2014 12:17

Nebezpečný výmol na ulici Na Příčnici

(19. 4. 2014)

 

27. března 2014 kontaktovala sdružení PRO Vratimov o. s. paní Kuchařová s tím, že neví, jak má postupovat ve věci výmolu v komunikaci na ulici Na Příčnici v blízkosti jejího domu.

Jak psala paní Kuchařová: „ … Jedná se o prohlubeň na komunikaci v místě křižovatky ulic Na Příčnici a Obvodová, kde je uzávěr vody. Prohlubeň se neustále zvětšuje a dochází k vibracím domu, které pociťujeme i my osobně. Nevím, zda se odkázat na MěÚ Vratimov, Krajskou hygienickou stanici či SmVaK. Každý ví, že ten propad v daném místě je a není malý. Většina aut se mu snaží vyhýbat a tím vytváří nebezpečné situace na komunikaci. Řidiči z Messeru mají strach, při vjetí do díry, aby nepopadaly láhve.

Manželem paní Kuchařové byl telefonicky kontaktován příslušný odbor na Městském úřadě ve Vratimově. Doposud se však nic nezměnilo.

 

 

Zeptali jsme se pana Kocurka, který je odborně způsobilý v dané oblasti a zároveň je členem Stavební komise ve Vratimově, jestli by se v této věci nedalo něco udělat.

29. března byla provedena obhlídka na místě propadu. Jednalo se o propad již dříve opravované poruchy na vodovodním řadu (propad byl označen sprejem). Pan Kocurek se sešel se zodpovědnou osobou ze společnost SmVaK ve Frýdku Místku, aby si vyjasnili možný postup při odstranění této závady.

 

Na základě popisu propadu dotčené komunikace si pan Březina, vedoucí střediska ZS SmVaK závod Frýdek Místek,  objednal opravu tohoto postiženého místa. Oprava byla v následujících dnech provedena.

 

 

V současné době je dotčené místo opravené a v pořádku. Doufáme, že jsme tímto paní Kuchařové alespoň malinko pomohli při řešení jejich problému s vibracemi kolem jejich domu.

 

Jak nám napsala paní Kuchařová 10. dubna: „…chtěla bych Vám poděkovat za tak rychlé řešení situace. Velice bych chtěla poděkovat panu Kocurkovi. Pravidelně sem jezdil, kontrolovat stav vozovky a dohlíží na dělníky, aby to správně „konečně“ provedli. Moc děkuji všem zúčastněným!!!

 

Protože je tato komunikace využívána jako oficiálně nahlášená příjezdová komunikace ke staveništi společnosti KES, měla by se tato společnost po ukončení stavby finančně podílet na případných opravách poškozené silnice, popřípadě dalších závad spojených s dopravou k této stavbě.

 

PRO Vratimov o. s.