Vratimovské kino Hvězda ...

04.12.2013 09:20

Na základě článku, který jsme uveřejnili v zářijovém InfoLetteru o našem kině Hvězda  (InfoLetter č. 9/2013-1), kde jsme se pozastavili nad účelným zainvestováním finančních prostředků do digitalizace kina jako nutnosti k přežití a následného dalšího využití těchto kulturních prostor pro občany Vratimova a Horních Datyň, jsme si položili otázku, zda by nastavené promítací dny a časy nechtěly také nějakou modernizaci, aby se vyšlo vstříc pracujícímu divákovi.

 

Během měsíce října jsme na našich webových stránkách (www.provratimov.cz) vyvěsili hlasovací anketu, kde jsme se čtenářů ptali, zda jsou spokojeni s promítacími dny a časy v kině Hvězda. Na základě výsledků, které jsme hlasováním obdrželi, jsme požádali vedoucí Kulturního střediska ve Vratimově paní Táňu Slavíkovou o krátkou informativní schůzku. Musíme konstatovat, že paní Slavíková pozvánku přijala a byla velice vstřícná ke všem našim dotazům. Projednávali se různé možnosti oživení Kulturního střediska a zároveň jsme se zeptali, zda je reálné vyslechnout hlas občana a posunout promítací dny, alespoň zkušebně, na den o víkendu a zahajovací hodinu vysílání nastavit na čas, více příznivější, pro pracujícího občana.

Výsledek naší ankety nám jednoznačně ukázal, že dosavadní termíny vysílání nejsou zcela vyhovující. Paní Slavíková nám sdělila, že postupně bude docházet ke změnám vysílacích dnů a časů. Vše však záleží na samotném přeorganizování doposud zaběhnutých zvyklostí. Od měsíce října 2013 došlo k posunutí zahájení vysílání pro dospělé z 18 hodiny na současných 19 hodin. Podle informací paní Slavíkové, Kulturní středisko pociťuje zvýšenou návštěvnost. Bylo by určitě zajímavé vyzkoušet vysílání také o víkendu a pokusit se vybrat programovou a filmovou skladbu tematicky, například v období předvánočních svátků.

 

Požádali jsme paní Slavíkovou o příspěvek do tohoto čísla Info Letteru

 

Vážení čtenáři,

v tomto vydání Info Letteru se Vás pokusím nalákat na pár prosincových akcí, které zejména pro Vás, obyvatele Vratimova a Horních Datyň, chystají zaměstnanci Kulturního střediska Vratimov. Není to úplný výčet, pouze pár tipů, které, dle mého názoru, stojí alespoň za přečtení a krátké podumání, zda-li by v čase předvánočním mohly navodit Vám a Vašim blízkým příjemnou náladu a pohodu.

Předškoláci a školáci z Vratimova a širokého okolí se určitě již nyní těší na Mikulášskou nadílku s klaunem Hopsalínem ve čtvrtek 5. prosince (Mikulášská nadílka pro veřejnost byla letos již 30. listopadu a jako každoročně bylo vyprodáno).

 

 

 

Den poté, v pátek 6. prosince, máme připravenu, tentokrát pro dospělé, Mikulášskou nadílku s ostravským Bílým divadlem a jejich hrou „Ty, který lyžuješ“. Místem konání je Kulturní dům v Horních Datyních a hra je skutečně netradiční…nejen „nahoře bez“, ale … „celí bez“, jelikož jsou to muži s lyžemi na nohou. Hra měla premiéru v roce 1997.

Následující pátek, 13. prosince, přijede do vratimovského Společenského domu první dáma české country, Věra Martinová, se svým Vánočním koncertem. Přijďte se příjemně naladit a zapomenout na předvánoční shon. Pokud se rozhodnete, stačí pouze zavolat na telefonní číslo 595 700 751 a vstupenky si objednat. Zaplatit je můžete i bezhotovostně, informace Vám podá kolegyně na tomto čísle, nebo si je vyzvednout a zaplatit až přímo před koncertem.

I kino Hvězda bude hrát převážně vánočně - v sobotu 7. prosince v rámci Pohádkové soboty pro malé děti budeme promítat pásmo animovaných pohádek se souhrnným názvem Hvězda betlémská, vstupné je 30 Kč a délka představení 70 minut.

Pro rodiče s většími dětmi je určen rodinný film „Cesta za Vánoční hvězdou“, který hrajeme ve středu 11. prosince a den poté, ve čtvrtek 12. prosince je přípraven další rodinný film, tentokrát dobrodružně fantazijního charakteru, „Sněhurka a lovec“. U tohoto typu filmů je rodinné vstupné ve výši 100 Kč pro dospělého s jedním dítětem.

Poslední letošní nedělní pohádka bude také s tématikou Vánoc. Jmenuje se „Smíškovy Vánoce“ a děti se na ni mohou těšit 15. prosince. Dítě, které přinese vybarvený obrázek k této pohádce, obdrží malé překvapení; to už ale Vaše děti znají, není to žádná novinka. Ale přesto, pro malé procento neznalých - obrázek na vybarvení je vždy v aktuálním čísle Vratimovských novin, na webu kulturního střediska (www.ksvratimov.cz) u konkrétní nedělní pohádky nebo jej děti dostanou u předcházející nedělní pohádky.

Vratimovská galerie, kterou najdete ve vestibulu kina Hvězdy, navodila již koncem listopadu vánoční atmosféru výstavou „Zátiší domova“ malířky a členky výtvarné skupiny Chagall, paní Heleny Schmuckerové. Z obrazů vyzařuje pohoda a teplo domova, pocity příznačné pro vánoční čas. Prohlédnout si je můžete do 17. ledna. V galerii je rovněž, kromě výstav, poskytováno u všech pořadů, a to včetně kina, občerstvení. Nečekejte nic velkého, ale kafíčko, víno a nealko pro dospělé i děti je samozřejmostí.

Vážení čtenáři, jménem celého kolektivu Kulturního střediska Vratimov přeji Vám i Vašim rodinám pěkné a šťastné Vánoce a těším se na shledání při našich akcích.

 

Za kulturní středisko ve Vratimově

Táňa Slavíková - vedoucí