Cyklostezka po rekonstrukci

20.10.2013 22:09

Cyklostezka po rekonstrukci

V InfoLetteru 09/2013-1 jsme psali o nebezpečném křížení ulice Mostní, vedoucí z Ostravy Hrabové do Vratimova, a cyklostezky směřující z Ostravy do Beskyd, podél řeky Ostravice. Článek byl napsán těsně před zahájením rekonstrukce tohoto křížení.

Samotná rekonstrukce se týkala ukončení cyklostezky na obou stranách ulice Mostní. Byli jsme toho názoru, že by bylo vhodné před vstupem na samotnou komunikaci z cyklostezky nainstalovat pevnou zábranu proti nechtěnému najetí do vozovky, např. při InLine bruslení.

Rekonstrukce zpevnila příjezdové plochy na obou koncích cyklostezky, provedla se pokládka nového asfaltového povrchu, upravily se parkovací místa, na samotné komunikaci se nainstalovalo svislé i vodorovné značení, vznikl nový přechod pro chodce.

 

Pokud bychom si odmysleli nenainstalované pevné zábradlí na koncích cyklostezky, můžeme říci, že se touto rekonstrukcí udělalo za současného stavu maximum pro plynulost provozu na ulici Mostní, ale hlavně maximum pro bezpečnost samotných sportovců.

Věřme, že veškerá opatření, která byla provedena, budou minimalizovat ohrožení všech uživatelů cyklostezky na tomto kritickém úseku.

(Ludvík Kraus)

 

Další fotografie ZDE >>> Cyklostezka_PoRekonstrukci (10/2013) <<<