Kulturní středisko Vratimov - aktuální informace ...

15.01.2014 14:57

 

Vážení občané Vratimova a Horních Datyň,

již podruhé Vás oslovuji prostřednictvím Info Letteru občanského sdružení PRO Vratimov o.s. Jelikož je to v letošním roce poprvé, dovoluji si Vám popřát v roce 2014 hodně osobní a pracovní pohody.

 

A co je nového v kulturním středisku?

Začíná doba plesů a ta pro zaměstnance kulturního střediska znamená hodně práce při zajištění plesové sezóny v obou objektech kulturního střediska – Společenském domě ve Vratimově i Kulturním domě v Horních Datyních. V souvislosti s tímto bych Vás ráda pozvala v sobotu 1. února na Městský ples do Společenského domu ve Vratimově. Taneční sál má od léta nový strop (pokud jste někdy zvedli hlavu, možná jste si všimli zažloutlých plechových podhledů – tak ty teď máme, díky zřizovateli, krásné nové), čímž se zvýšila kultura prostředí. Vstupenka včetně večeře stojí 300 Kč a je k mání na sekretariátu městského úřadu u paní Nejtkové. Taktéž sál v Kulturním domě V Horních Datyních prodělal koncem prosince změnu k lepšímu – opravu parket, takže doufáme, že datyňským se bude lépe tancovat.

Od února začne běžet nový cyklus pohybových kurzů a kurzů IT. Veškeré informace najdete na webových stránkách www.ksvratimov.cz v sekci kurzy.

V neděli 23. února zveme děti a jejich rodiče na nedělní pohádku oblíbeného Dua Šamšula s názvem Prasátka a vlk (ať si děti nezapomenou vybarvit obrázek k divadlu – je na webu, v únorových Vratimovských novinách nebo na letáčcích v kulturním středisku – obdrží malé překvapení).

V kině Hvězda je letošní novinkou sobotní večerní projekce pro dospělé. Zkoušíme, zda se setká se stejným zájmem jako loni zavedené pohádkové soboty pro malé děti (1x měsíčně v sobotu od 14 hodin hrajeme tradiční animované pohádky, které si půjčujeme od Krátkého filmu Praha, vstupné je 30 Kč a délka představení je cca 60 minut). I sobotní film pro dospělé bude zkušebně jednu sobotu v měsíci. Začátek jsme stanovili zatím na 19:30 hodin, pokud by nevyhovoval, lze jej pochopitelně posunout – nutná je ale zpětná vazba od Vás, diváků. První projekci jsme měli na začátku lednu, diváci přišli. V únoru bude pauza z důvodu plesové sezóny, další sobotní film pro dospělé připravujeme na březen. Vstupné je tradičních 70 Kč, vyšší pouze v případě požadavku distributora konkrétního filmu.

Tím jsme se plynule dostali až do března, ale ten je zatím daleko, o tom až příště. A pokud máte nějaké připomínky, návrhy, náměty, apod., k činnosti kulturního střediska, kontaktujte nás, kulturní středisko je tady pro Vás, pro občany.

 

Za kulturní středisko ve Vratimově

Táňa Slavíková - vedoucí